İçişleri Bakanı: Mahzen-26 Operasyonunda 20 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 2 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-26 Operasyonlarında aralarında elebaşı Ahmet Canık'ın da bulunduğu 20 kişinin tutuklandığını, organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı düzenlenen Mahzen-26 Operasyonlarında elebaşı Ahmet Canık'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin tutuklandığını duyurdu. Operasyonlarla organize suç örgütüne ağır darbe vuruldu. Operasyonlar neticesinde uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi.

"Suç Örgütlerine Göz Açtırmayacağız"

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." dedi.

Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar kapsamında elebaşılığını Ahmet Canık'ın yaptığı "Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik adli işlem yapıldı. Tutuklananlar arasında yer alan şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti ve silah bulundurma gibi suçlarla suçlandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında toplam 424 organize suç örgütünün çökertildiğini ifade etti. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı ve suç örgütlerine ait silahlarla birlikte güvenlik güçlerinin kararlılığının altı çizildi.

Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen jandarma ekiplerini tebrik ederken, Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalara da teşekkür etti. Son olarak, halkın desteğini ve dua desteğini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür etti ve güvenlik güçlerinin azim ve kararlılığının devam etmesini diledi.

içişleri bakanı yerlikaya 20 kişi tutuklama kahramanmaraş merkezli operasyon jandarma elebaşı ahmet canık organize suç örgütü çökertildi asayiş samsun haber gündem haber mahzen-26 operasyonları