İçişleri Bakanı: 'Mahzen-32' Operasyonuyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen "Mahzen-32" operasyonlarıyla, elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahzen-32" operasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Operasyonlar kapsamında, Bursa merkezli 7 ilde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, cezaevindeki Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral'ın liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar neticesinde elebaşının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, milletin huzurunu bozan ve suça bulaşanlara göz açtırılmayacağını belirtti. Son 10 ay içinde toplamda 454 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 1201 operasyon düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, bu operasyonlarla 8 bin 260 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 3 bin 58'inin tutuklandığını bildirdi.

Operasyonlar sırasında 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile önemli miktarda nakit paraya el konuldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda yer alan emniyet güçleri tebrik edildi.

mahzen-32 operasyonu organize suç örgütü çökertildi içişleri bakanı ali yerlikaya açıklama sosyal medyadan açıklama bursa 7 ilde gerçekleştirilen çalışmalar Ümit Saralın kardeşi Hakkı Saral 24 şüpheli gözaltı asayiş samsun haber gündem haber