İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Sibergöz Operasyonu Açıklaması: 63 Gözaltı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-33 ve Sibergöz-34 Operasyonları'nda toplamda 63 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-33 ve Sibergöz-34 Operasyonları'nda toplamda 63 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarının bilişim sistemleri kullanılarak işlenmesine yönelik Sibergöz-33 Operasyonu düzenlendiğini belirtti. Bu operasyon kapsamında 16 şüphelinin yakalandığını ve 18 milyon 500 bin lira para hareketliliğinin tespit edildiğini paylaştı.

Ayrıca, Sibergöz-34 Operasyonu'nda ise Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa'da düzenlenen operasyonlar sonucunda Facebook Marketplace üzerinden haksız kazanç sağlayan 47 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Sibergöz Operasyonu Açıklaması sibergöz-34 operasyonları asayiş samsun haber gündem haber samsun Sibergöz-33 operasyonu