İçişleri Bakanlığı Bin 608 Sözleşmeli Personel Alacak

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında bin 608 sözleşmeli personel alımı için hazırlıklarını tamamladı. Büro personeli, mühendis, avukat ve daha birçok pozisyon için başvurular 22-26 Nisan tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarında bin 608 sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları ve süreci şu şekildedir:

Alım Yapılacak Pozisyonlar: Alımlar, çeşitli alanlarda olacak ve şu pozisyonlara yönelik olacak: büro personeli, mühendis, avukat, teknisyen, tekniker, destek personeli, mimar, arşiv uzmanı, çağrı karşılama personeli, programcı, koruma ve güvenlik görevlisi.

KPSS Puanı Şartı: Başvuracak adayların, 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (B) grubundaki şu puan türlerinden en az 60 ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir:

Lisans mezunları için KPSSP3,

Ön lisans mezunları için KPSSP93,

Lise mezunları için KPSSP94.

Başvuru Süreci: Başvurular 22-26 Nisan tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını elektronik ortamda tamamlayabilirler.

Değerlendirme Kriterleri: Başvurular, adayların KPSS puanlarına göre yapılacaktır. Adaylar, tercih ettikleri pozisyonlar için belirlenen sayının en fazla 4 katı aday arasından değerlendirilecektir.

Başvuracak adayların, belirtilen tarihlerde gerekli şartları sağladıklarından ve başvurularını eksiksiz olarak gerçekleştirdiklerinden emin olmaları önemlidir.

İçişleri Bakanlığı Personel alınacak sözleşmeli personel alımı samsun Samsun Haber ekonomi