İçişleri Bakanlığı'ndan "Bozdoğan-19" Operasyonlarında Teröristlere Ait 22 Mağara ve Barınma Alanının İmhası

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde gerçekleştirilen "Bozdoğan-19" operasyonlarında teröristlere ait 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik 4 ilde "Bozdoğan-19" operasyonlarının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlara 107 tim ve 1445 jandarma personelinin katıldığını belirten Yerlikaya, operasyonlarda JÖH ve komando birliklerinin yanı sıra J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin de destek verdiğini aktardı.

Operasyonlar sonucunda teröristlere ait 19 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, RPD makineli tüfek, el bombası, EYP, AK-47 piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı sığınaklar da tespit edilip imha edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda teröristlere ait 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirterek, teröristlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bozdoğan-19 operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 4 ilde gerçekleştirilen Bozdoğan-19 operasyonları teröristlere ait 22 mağara sığınak ve barınma alanının imha edildi şırnak Diyarbakır siirt Hakkari samsun haber asayiş gündem haber sondakika