İddialı Görüntüler Üzerine İstanbul CHP İl Başkanlığında Soruşturma

TAKİP ET

Sosyal medyada dolaşan 'CHP binasında para sayma' iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İstanbul'da dolaşıma giren "CHP binasında para sayma görüntüsü" başlıklı video üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatma kararı aldı. Video, bazı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmış ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma anlarını gösterdiği iddia edilmişti.

Görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu belirten CHP, il başkanlığı binasının satın alındığı döneme ait olduğunu açıklamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla paylaşılan görüntülere yönelik maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve olası suç unsurlarının tespiti amacıyla resen soruşturma başlattı.

Soruşturma sürecinde videoya dair daha fazla detay ve içerik ortaya çıkması beklenirken, CHP yetkilileri ise iddiaları yalanlamış ve görüntülerin eski olduğunu vurgulamıştı.

İstanbul CHP binasında para sayma görüntüsü İstanbul CHP İl Başkanlığında Soruşturma gündem samsunhaber sondakikahaber iddialı görüntüler haber