İkinci El Araç Alacakları İlgilendiriyor: En Çok Tercih Edilen 5 Otomobil Markası Belli Oldu

TAKİP ET

İkinci el araç piyasasında yaşanan fiyat artışları ve talep değişiklikleriyle birlikte, hangi otomobil markalarının en çok tercih edildiği ve fiyatlarında artış yaşandığı belirlendi.

İkinci el araç fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanırken, araç almak isteyenlerin dikkatini çeken en önemli soru işareti hangi markaların öne çıktığı oldu. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeleri ve en çok tercih edilen modelleri değerlendirdi.

Ertemel, döviz kuru, enflasyon ve maliyetler gibi faktörlerin yanı sıra talep değişikliklerinin fiyatları etkilediğini belirtti. Son dönemde, yeni jenerasyon araçlara olan talebin artmasıyla 3 yaşına kadar genç model yıllarına sahip araçların ilgi gördüğünü ifade etti. Bu araçların, talep doğrultusunda fiyatlarında artış yaşandığını vurguladı.

Ertemel ayrıca, otomobil endüstrisinde yaşanan değişimlerin, özellikle elektrikli otomobillerin ve yeni teknolojilerin modellere entegre edilmesinin ve tasarımların değişmesinin, tüketicilerin tercihlerini etkilediğini belirtti.

Veriler, satışa sunulan araçlarda 10 yaş ve üzeri araçlarda düşüş yaşanırken, genç model araçlarda artış olduğunu gösteriyor. Ayrıca, vites tercihinde de değişiklikler olduğunu ve otomatik vitesli araçların tercih edilme oranının arttığını ifade etti.

En çok tercih edilen 5 otomobil markası ise Fiat, Renault, VW, Ford ve Hyundai olarak belirlendi. Özellikle SUV segmentinde ise Nissan Qashqai, Dacia Duster, Egea Cross, Peugeot 3008 gibi araçların öne çıktığı görülüyor. Bu markaların modelleri, ikinci el araç piyasasında en çok ilgi gören ve talep edilen araçlar arasında yer alıyor.

İkinci el araç İkinci el araç fiyatları İkinci El Araç Alacakları İlgilendiriyor En Çok Tercih Edilen 5 Otomobil Markası Belli Oldu en çok satışı olan araçlar hangi otomobil en çok satılıyor otomobil markaları ekonomi samsun haber gündem haber