İkinci El Otomobilde Zam Uyarısı: Yaz Aylarında Fiyatlar Artabilir

TAKİP ET

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte otomobil piyasasında "ikinci el dönemi" yaşanabileceği uyarısında bulundu. Özellikle yaz ayları ve sonrasında otomobil fiyatlarında artış beklendiğini belirten Ertemel, talebin fiyatları etkileyen önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Ertemel'in Milliyet'e yaptığı açıklamalara göre, ikinci el otomobiller, sıfır otomobillerde yaşanan fiyat artışları sonrasında daha cazip hale gelerek kullanıcı tercihini ikinci el piyasasına yönlendiriyor. Bu durumun, yaz aylarında ikinci el piyasasında beklenen talebin artmasına ve fiyatların yükselmesine neden olabileceği öngörülüyor.

Fiyatları etkileyen ana unsurların döviz kuru ve maliyetler olduğunu belirten Ertemel, yaz aylarında artan talebe bağlı olarak fiyatlarda artış görülebileceğini ifade etti. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve sağlanan piyasa koşullarıyla fiyat artışlarının geçmiş yıllara göre daha kontrollü ve dengeli olması bekleniyor.

Sıfır otomobil fiyatlarındaki kademeli artışın yanı sıra, ikinci el otomobil fiyatlarının da cazip konuma geçtiğini belirten Ertemel, talebin ilk emarelerinin görülmeye başladığını dile getirdi. Yaz aylarında beklenen talebin artmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında sıfır otomobillere paralel olarak bir miktar daha fazla artış yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel İkinci El Otomobil İkinci El Otomobilde Zam Uyarısı İkinci El Otomobilde Zam otomobilde Yaz Aylarında Fiyatlar Artabilir ekonomi samsun haber gündem haber