İKSV'nin Ortaklaşa Hibe Programı İkinci Açık Çağrı Dönemi Başvuruları Başladı

TAKİP ET

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından yürütülen Ortaklaşa Hibe Programı'nın ikinci açık çağrı dönemi başladı. Kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile belediyelerin ortak projelerine destek sağlanacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Avrupa Birliği'nin desteğiyle hayata geçirilen Ortaklaşa Hibe Programı'nın ikinci açık çağrı dönemi, 4 Nisan 2024 tarihinde başladı. Bu program kapsamında, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile belediyeler arasındaki işbirliği teşvik edilerek, ortak projelere hibe desteği sağlanacak.

Ortaklaşa Hibe Programı'nın ikinci döneminde, her bir projeye en fazla 120 bin avro olmak üzere toplamda 900 bin avronun üzerinde hibe desteği sağlanacak. Bu programın amacı, kültür ve sanat alanındaki sivil toplum kuruluşlarının ve belediyelerin yerel düzeyde ortak projeler geliştirmelerine olanak tanıyarak, yeni işbirlikçi uygulamaların ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Geçtiğimiz yıl açılan ilk çağrı döneminde dört proje desteklenmişti. İkinci açık çağrıya, kültür ve sanat odaklı sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvuru yapabilecekler. Başvuruların 4 Haziran 2024 saat 17.00’ye kadar alınacağı belirtildi.

Hibe başvuruları, ortaklasa.iksv.org adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak ve ilgili başvuru belgelerine ve rehberlere yine aynı web sitesinden erişilebilecek. Projelerin onay sürecinin ardından, tamamlanması beklenen süre 6 ile 12 ay arasında olacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Ortaklaşa Hibe Programı Hibe başvuruları Avrupa Birliği in desteği Ortaklaşa Hibe Programı ın ikinci dönemi İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından yürütülen Ortaklaşa Hibe Programı ikinci açık çağrı dönemi başladı samsun