İl Göç İdaresi binasından kaçan 25 kaçak göçmenden 24'ü yakalandı, bakanlık soruşturma başlattı

TAKİP ET

Amasya'daki İl Göç İdaresi Müdürlüğü binasından kaçan 25 kaçak göçmenden 24'ü yakalandı. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili bir soruşturma başlatarak mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Geçen Cuma günü, Amasya merkez Taşova Kavşağı uygulama noktasında durdurulan 34 GHA 342 plakalı bir bakır yüklü tırda yapılan aramada, dorsesinden 64 Afganistan uyruklu göçmen bulundu. Polis ekipleri, göçmenler hakkında işlem başlatırken, tır sürücüsü adli kontrolle serbest bırakıldı.

BEKLETİLDİKLERİ BİNADAN KAÇTILAR

Ertesi gün, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne getirilen kaçak göçmenlerden 25'i, bekletildikleri binadan kaçtı. Polis ekipleri tarafından yapılan aramalarda 21 kaçak göçmen 6 saat içinde, 3'ü ise ertesi gün yakalandı. Bir kişinin arama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

Kaçak göçmenlerin tamamlanan işlemler sonrasında sınır dışı edilmek üzere iki otobüsle Van'a gönderildiği aktarıldı. İçişleri Bakanlığı'nın bu olayı soruşturmak üzere mülkiye müfettişi görevlendirdiği kaydedildi. Bu gelişmelerle birlikte, kaçak göçmenlerin yakalanması ve soruşturmanın devamı önem kazanıyor.

kaçak göçmen amasya polis soruşturma