Mavi Yaşam Derneği Kurucusu Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ: İlaçta KDV Kalmalı

TAKİP ET

Mavi Yaşam Derneği Kurucusu Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ, " Yaşlıların ilaç ve medikal ihtiyaçlarından alınan KDV ve diğer katılım paylarının kaldırılması gerekiyor "dedi.

Samsun’da yaşlı ve engelli çocuklara barınma, kültür ve rehabilitasyon gibi desteklerde bulunma amacıyla kurulan Mavi Yaşam Derneği, 3. olağan genel kurulu toplantısını Atakum Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Genel kurul toplantısında katılımcı üyelerin açık oylaması ile birlikte dernek başkanlığına Ömür İşnel getirildi. Genel kurula Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da katıldı.  

YAŞLILARIN 
TALEPLERİ VAR 

Mavi Yaşam Derneği kurucusu Uzm. Dr. M.Emin Dinççağ yetkililere seslenerek, "Yaşlılara hizmette sivil toplumun katkısının sağlanması ve gönüllülerin teşvik edilmesi, devlet bütçesinden yaşlılar için ayrılan payın modern devletler düzeyine çıkartılması, mevcut hizmetlerin geliştirilmesi, dijital sağlık hizmetlerine dahil edilmesi, ayrı otonom bir kurum olarak çalıştırılması, yaşlıların ilaç ve medikal ihtiyaçlarından alınan KDV ve diğer katılım paylarının kaldırılması, yaşlı sağlığı ile ilgili mobil telefon ağı ve acil hizmet desteği sağlanması gibi başlıca temel isteklerin giderilmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.  
  
İHA