İlkadım'a 'Hobi Bahçesi' projesi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde doğayla içiçe yaşam tarzını benimseyen vatandaşlar için 'Hobi Bahçeleri' yapılacak. Başkan Necattin Demirtaş, "İlkadımlıların yoğun iş temposu stresinden uzaklaştıran sağlıklı bir sosyal etkinliğe katılmalarını istiyoruz" dedi.

Pandemi döneminde şehir hayatından uzaklaşarak köylerinde ya da yazlıklarında hafta sonu yasaklarını geçiren vatandaşların doğayla içiçe hayata alışması son dönemde hobi bahçelerine olan ilgiyi attırdı.

İlkadım Belediyesi'nce Güzeldere Mahallesi Mert Irmağı kenarında projelendirilen 'Hobi Bahçeleri'nde toplamda 40 bin m2 alanda, 30 ve 60 m2 olarak tasarlanan 450 bahçede ekolojik bitkiler ve ürünler toprakla buluşacak.

Vatandaşların günlük stresli ve yoğun iş temposundan uzaklaşmasını sağlamak, toprakla buluşup sağlıklı bir yaşam sürmelerine teşvik edecek olan Hobi Bahçeleri, sosyal etkinlik alanı olarak tasarlanacak. Proje kapsamında engelliler ve kanser gibi hastalıkları bulunan vatandaşlara öncelik tanınacak. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeye yönelik bilgilendirmeler yapılacak.

SOSYAL ETKİNLİK ALANI

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Mert Irmağı kenarında yapmayı hedeflediğimiz Hobi Bahçesi projemizle insanların toprakla buluşmasını istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde insanlar toprakla bütünleşti, organik sebze ve meyvelerini kendileri üretti. Bugün halen hafta sonu şehirden uzaklaşan insanları, doğayla vakit geçirmek isteyen insanların olduğunu görüyoruz. Artık yaşam tarzı olarak benimsendi. Hobi bahçeleri de bu anlamda sosyal etkinlik alanları oluyor. Aile ortamında arkadaş çevreleri oluşuyor, çocuklar toprakla buluşuyor. Hem eğlenceli zaman geçirip, hem de yoğun iş temposunun stresinden uzak, sağlıklı bir sosyal etkinliğe katılmalarını istiyoruz" dedi.

samsun samsun haber İlkadım Hobi Bahçe necattin demirtaş