İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş İBB'den araç istedi, krediyi geri çekti

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'hizmet aracı' talebinde bulundu. İmamoğlu'ndan olumlu geri dönüş alan Demirtaş, meclisten 20 milyon TL'lik kredi kullanım talebini geri çekti.

İlkadım Belediye Meclisi, 6 gündem maddesi ile toplandı. Meclis; 6 damperli kamyon, 1 asfalt silindiri, 1 adet kazıcı-yükleyici ve 1 adet akaryakıt tankeri alımı için KDV dahil 20 milyon TL tutarında kredi kullanımına imkan sağlayacak madde hariç, diğer 5 maddeyi ilgili komisyonlara havale etti.

20 milyon TL'lik kredi kullanımına imkan sağlayacak madde ise İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın talebi ve meclis üyelerinin oybirliği ile geri çekildi. 

İBB’NİN ARAÇ-GEREÇ 
YARDIMLARI OLACAK

AK Parti Meclis Üyesi Erol Köroğlu'nun, "Ekrem İmamoğlu araç-gereç gönderme konusunda kesin söz verdi mi?" sorusuna açıklık getiren Başkan Necattin Demirtaş, "Söz verdi demiyelim, Ekrem İmamoğlu'nun Samsun'a geldiğinde kendisinden talepte bulunduk. Araç-gereç ve projelere destek istedik. Kendisinin söylediği; 'Siz planınızı yapın, lazım olanları yazın, biz 1-2 ay gelip Samsun'da çalışıp tekrar İstanbul'a dönelim' tarzında çok net ifadelerle yardımcı olacağını söyledi. Kesin bir söz verdi konusu yok ama herhalde araç-gereç konusunda bir yardımları olacak" dedi. 

İSTANBUL'A HİZMET ETSİN
MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün de, "Ekrem İmamoğlu önce İstanbul’a hizmet etsin. Bence bizim belediyemiz oradan daha iyi" ifadelerini kullandı. Başkan Necattin Demirtaş da, "Böyle söylemlere gerek yok. Orası 20 milyon nüfuslu bir şehir. Bizimki oranın yanında nokta gibi bir şey. Biz alacağımız desteğe bakalım" şeklinde cevap verdi.   

İHA