İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'tan, İlkadım'da Miniklerle Kütüphane Haftasını Kutladı

TAKİP ET

İlkadım'lı Minikler Kütüphane Haftasını Kutladı: Başkan Demirtaş Mahalle Kreşlerinde Eğitimlerini Alan Miniklere Kütüphane Gezisi Düzenledi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kütüphane Haftası" kapsamında mahalle kreşlerinde eğitim gören minikler için kütüphane gezisi düzenledi. 9 farklı mahallede eğitimlerini alan minikler, kütüphane haftasında buluşarak kitap ve kütüphaneyle tanışma fırsatı buldu.

Başkan Demirtaş'ın liderliğindeki "Mahalle Kreş ve Kültür Evi" projesiyle eğitim gören 4-6 yaş arası minik öğrencilere, erken yaşta okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, büyük ilgi gördü. Kütüphane Haftası'nın önemine vurgu yapılırken, çocuklara hayal kurma, merak etme ve fikirlerini rahatça ifade etme gibi beceriler kazandırmak için fırsatlar sunuldu.

Kütüphane gezisi kapsamında, minikler İlkadım Belediye Hizmet Binası’nda bulunan Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Burada, kütüphanenin bölümleri tanıtılarak, kitap bulma ve okuma süreci hakkında bilgi verildi. Minik öğrencilere, kütüphanede nasıl yararlanacakları ve uyulması gereken kurallar konusunda detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, çocuklara kütüphaneden ikramlıklar ve hikaye kitapları hediye edildi.

Başkan Demirtaş, yapılan bu etkinlikle minik öğrencilerin kitaplara olan ilgilerinin artırılmasını ve kendilerini geliştiren bireyler olmalarını desteklediklerini belirtti. Okuma alışkanlığının ve kitap sevgisinin erken yaşta kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, kütüphanelerin bilginin kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, hizmet binasında bulunan kütüphanenin herkese açık olduğunu ve okuyucuların buraya gelip kitap okuyabileceklerini veya ödünç kitap alabileceklerini vurguladı.

İlkadım Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlikle, miniklerin kültürel ve eğitsel gelişimlerine katkı sağlanırken, kütüphane kültürüne erken yaşta aşina olmaları hedeflendi.

samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ilkadım ilçesi miniklere kütüphane gezisi düzenledi kütüphane haftası kutlaması samsun haber kültür gündem haber