İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş: Tehlike Büyük Dönüşüm Şart

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kuzey Anadolu Fay Hattı'na 80 km uzaklıkta olan Samsunda kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini belirterek, "Tehlike büyük. Dönüşüm şart "dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM 
LAFTA KALDI 

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından Samsun'da vatandaşlar evlerinin güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladı. Ladik havzasından geçen Kuzey Anadolu Fay hattına 80 km uzaklıkta olan ve deprem riski bulunan Samsun'da, kentsel dönüşümler halen laftan öteye gidemedi. Kentin merkezi İlkadım'da ise dönüşüm bekleyen çok sayıda mahalle bulunuyor. 

'TAŞIN ALTINA 
GÖVDEMİZİ KOYMALIYIZ'

HHALK'a konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Vatandaş 'benim başka gidecek yerim yok, imkanım da yok. Ancak bu kadar yaşayabiliyorum' diyor. Diyoruz ki; 'yıkalım, deprem olduğunda zarar görme.' Hem vatandaş ödesin, hem de devlet üstlensin. Madem bu yapı stokunu değiştirmek istiyoruz, sıkıntıya da gövdemizi koyalım. Böyle olursa o zaman iş kolay bir şekilde çözülür" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş

100 binin üzerinde konut imar barışından faydalanadı 

100 binin üzerinde konutun imar barışından yararlandığı Samsun'da, 'ya deprem olursa' korkusu vatandaşları korkutuyor. Özellikle İlkadım'da bulunan 'riskli konutlar' tedirgin ediyor.

Hastanebaşı, Zeytinlik, Cedit, Kadifekale, Anadolu gibi mahalleler yıllardır dönüşüm bekliyor.

Demirtaş; İlkadım'ın 3'te 2'si Kalmaz! - Habere gitmek için tıkla

Samsun'da kentsel dönüşüm yok! Ya deprem olursa? - Habere gitmek için tıkla