İlkadım'da anneler kazanırken çocuklar eğleniyor

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nce hayata geçirilen 'Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi'nde kurslara katılan anneler aile ekonomisine katkı sağlarken, çocuklar gün boyu çeşitli etkinliklerle eğleniyor. Başkan Necattin Demirtaş, hayat bulan proje ile hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde "Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi" hayata geçirildi. İlkadım Belediyesi'nce dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, toplumda kişilik ve kimlik kazanımında etkin rol üstlendiği söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, "Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi"ne gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını söyledi.

HAYALİMİ HAYATA GEÇİRDİM

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Büyüklerimiz geçim sıkıntısı nedeniyle bizlerle ilgilenemedi. Halka hizmet edecek pozisyona geldiğimizde; sonraki nesillerin gelişimine katkı ve destek sağlamak için söz vermiştim. Dar gelirli ailelerin 4-6 yaş grubundaki çocuklarını sağlam aile bağlarıyla yetişmesi, birey olması, eğitimlerini alması için bu projeyi hayata geçirdik. Halk Eğitim Merkezi'nden destek alarak kreşlerimize evlatlarını getiren annelerin aile bütçesine katkı sağlayacak bir ortam hazırlayarak, dikiş ya da nakış üzerine el sanatlarına yönelik yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin satışına yönelik bir uygulamayı da hayata geçireceğiz. Farklı branşlarda kurslarımız var. Anneler için kurs, çocuklarımız için ana sınıfı öğretmenlerinden istifade ediyoruz" dedi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının topluma kazandırma mantığıyla 2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik, İlyasköy mahallelerinde hizmete devam eden kreşlerimize Kadıköy, Karasamsun, Cedit, Saitbey ve Ataköy toplu açılışlarıyla kreş sayısı 8'e ulaştı.

ALT GELİR KATEGORİSİNDE AİLELERE ÜCRETSİZ KREŞ

Başkan Necattin Demirtaş, şöyle konuştu; "Dar gelirli ailelerimizin bulunduğu mahallelerimize öncelik vererek fiziki şartlara uygun olan yapıları kiralayarak çocuklarımıza göre dizayn edip kreş haline getiriyoruz. Kreşlerimize başvuru yapan vatandaşlarımızdan önce ailenin mali durumuna bakıyoruz. Alt gelir kategorisinde olanların başvurularını kabul ediyoruz. Asgari ücretin üçte biri oranında kişi başı geliri 2 bin 835 TL'nin altında olan ailelerin çocuklarını ebeveynleriyle ücretsiz kayıt ediyoruz. Kreşlerimizde bir öğün çocuklarımıza yemek veriyoruz. Ayrıca şuan hizmet veren kreşlerimizi denetliyor en küçük bir eksilik olduğunda müdahale ediyoruz. Burada kırılan kalpler bir dünyanın yıkılmasıdır. Buna asla müsaade etmeyiz."