İlkadım Belediyesi'nin sosyal projeleri dikkat çekiyor: Hasta Refakatçi Evi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi hasta yakınlarına yemek, banyo ve konaklama hizmeti verecek olan 'Refakatçi Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Necattin Demirtaş, "Hastanede refakatçi olan herkes evimizde hizmet alabilecek" dedi.

Samsun'da İlkadım Belediyesi, uzak ilçelerden veya farklı illerden tedavi olmak için kentteki hastanelere gelen ancak kalacak yerleri olmadığı için çoğu zaman araçlarında yatıp kalkan hasta yakınları için 'Hasta Refakatçi Evi' projesi hazırladı. İnşaatı ve iç dizayn mobilyaları tamamlanan Hasta Refakatçi Evi'nin açılışı yapıldı.

İlkadım Belediye Başkanı ve İYİ Parti Adayı Necattin Demirtaş, "Allah bize öyle bir şey nasip etti ki, Trabzon-Samsun karayolu üzerinde sol tarafında Şefkat Evi'nin sağ tarafında ise Hasta Refakatçi Evi'nin açılışını birer gün arayla gerçekleştiriyoruz. Mahalle kreşleri, Ataocağı derken söz verdiğimiz tüm projelerimizi ilçemize ve şehrimize kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

OTEL KONFORUNDA TESİS

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yeni yapılan Samsun Şehir Hastanesi'nin arasında kalan bölgede olan Refakatçi Evi'nin amacından bahseden Demirtaş, "Hastane köşelerinde, araba içlerinde hastaları ile yakın olabilmek için bekleyen hasta yakınlarının rahatlıkla konaklayabileceği otel konforunda bir tesisi hizmete açmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Hasta yakınlarının kalabileceği Refakatçi Evi'nin önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, "Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi'nde yer alan projede iki kişilik odalarda 3 öğün yemek hizmeti verilecek" dedi. 

İlkadım Belediyesi'nce hasta yakınlarının kalacak yer derdine çözüm olacak olan Hasta Refakatçi Evi'nin açılışı gerçekleşti.

HASTA YAKINLARINA KOLAYLIK

Hasta yakınlarının yaşadıkları zorluklara çoğu zaman yakından şahit olduğunu ifade eden Demirtaş, "Refakatçi Evi'nde iki türlü hizmeti halkımızın kullanımına sunacağız; birincisi ayaktan hizmet. Yani hasta yakını gün içinde gelip, yemeğini yiyip, banyosunu yapıp, üstünü değiştirip hastasının yanında geri dönebilecek. Hastanede refakatçi olan herkes bu hizmeti alabilecek. Bir diğer hizmet de uzaktan gelmiş, maddi imkanı ve şehrimizde kalacak yeri olmayanları ağırlayacağız. Ticari mantıktan uzak, sembolik rakamlarla her kesimin ihtiyacını karşılayacağız. İlerleyen zamanlarda bu hizmetlerin tamamen ücretsiz olması için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Başkan Necattin Demirtaş, "Ataocağı, Kimsesizler Evi, Refakatçi Evi projelerini hayata geçirmekten dolayı çok mutluyum. Önce maddi sıkıntıları bertaraf ettik. 2 yıl boyunca pandemi, peşine 11 ilimizi etkileyen deprem afetlerine rağmen görev sürem boyunca bu güzel hizmetleri tamamlamayı başardık" sözlerini kullandı.

Refakatçi Evi'nde hasta yakınlarına yemek, banyo ve konaklama hizmeti verilecek.

Samsun Samsun Haber İlkadım İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş