İlkadım'da 'kayıt dışı' esnaflara denetim

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaklaşık 20 bin esnafın 'iş yeri açma ve çalışma ruhsatı' bulunuyor. İlkadım Belediyesi ekipleri, 'kayıt dışı' esnafları 'ruhsat sahibi' yapabilmek için denetim gerçekleştiriyor.

İlkadım Belediyesi, kentte 'kayıt dışı' çalışmanın önüne geçebilmek için denetimlerini sıklaştırdı. Ruhsat Denetim ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 'iş yeri açma ve çalışma ruhsat'larına ilişkin yönetmelik kapsamında esnaflara uygunluk ve ruhsat denetimi gerçekleştiriyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "2022 yılı içerisinde belediyemize 500 iş yeri açma ve ruhsat başvurusu alınmış, bunlardan 439 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ayrıca 121 adet de tatil günlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmiştir. Yeni açılan iş yeri sayısında rakamlar sevindirici" dedi.

ESNAFLARA RUHSAT ÇAĞRISI
Kentte faaliyette olmasına rağmen birçok iş yerinin ruhsatının olmadığını belirlediklerini kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, "Amacımız yasaların zorunlu kıldığı yükümlülükleri yerine getirmek. Bizler onların mağdur olmalarını istemiyoruz. İş yeri sahiplerinin katkılarıyla bu duruma son vereceğiz. İş yeri açacak ya da iş yeri sahibi olup, 'iş yeri açma ve çalışma ruhsatı' olmayan esnaflarımızın gerekli yükümlülüklerini yerine getirerek, diğer ensaflara da örnek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Selçuk KAYA