İlkadım'da Pide Gramajı Fazla Çıktı!

TAKİP ET

İlkadım zabıta ekipleri, ekmek ve pide fırınlarının imalathanelerini denetledi. Gramajın üstünde pideler tespit edildi. Başkan Necattin Demirtaş, "En küçük ihmale göz yummadan, taviz vermeden denetimlerimiz sürecek" dedi

Samsun'un İlkadım ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte ekmek ve pide fırınları ve imalathanelerini denetleyen İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsat, gramaj, temizlik ve hijyen kontrolü yaptı.

Ramazan pidesinin hem üretim hem de satış noktasında hijyenik koşulları özenle kontrol edilirken, esnaflara uyarılarda bulunuldu. Bazı fırınlarda 320 gram olması gereken pidelerin gramajları normalin 30 ile 80 gram üzerinde çıktı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş

İHMALE GÖZ YUMMAYIZ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ramazan ayında denetim ve kontrollerin daha da sıklaştığını ifade ederek, "Zabıta ekiplerimiz sürekli teyakkuz halindedir. En küçük bir ihmale göz yummadan, taviz vermeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Fırınlar ve pideciler olmak üzere tüm gıda imalathanelerinde denetimleri daha da sıklaştırdılar.

Samsun'da 320 gram sade pide 10 TL, yumurtalı-susamlı pide ise 12,5 TL'den satılırken, bazı fırınlarda pidelerin gramajları normalin 30 ile 80 gram üzerinde çıktı.

Hijyenik koşularda üretilen ekmek ve pideye ulaşabilmek, hemşehrilerimizin gönül rahatlığı ile bunları tüketmesi önem arz ediyor. Sofralara güvenilir gıda koyulabilmesi, gönül rahatlığıyla tüketilebilmesi noktasında sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getiriyoruz" dedi.

Selçuk KAYA