İlkadım'dan gönülleri ısıtan örnek proje: 'Şefkat Evi'

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Şefkat Evi" ile birlikte ilçede sokakta kimsesiz vatandaşın kalmaması hedefleniyor. Duygusal anlar yaşayan Başkan Necattin Demirtaş, en büyük hayalini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Samsun'da İlkadım Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olan Şefkat Evi'nin açılış gerçekleşti. Şefkat Evi sayesinde ilçede parklarda yatan, evi barkı olmayan kimsesizlerin sokaklarda barınmaması ve aç kalmaması hedefleniyor.

30 milyon TL'ye yakın maliyetle tamamlanan proje ile kimsesiz ve barınacak yeri olmayan vatandaşlara ücretsiz yemek, konaklama ve kıyafet hizmeti verilecek. Kimsesiz vatandaşlara kaybolmamaları için GPS takılacak ve topluma kazandırılmaları ve faydalı birey olmaları için de psikolog desteği sağlanacak.

Açılışın ardından vatandaşlar ve protokol üyeleri ile birlikte Şefkat Evi'ni gezen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

İkinci başkanlık dönemindeki en büyük hayalini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı ve İYİ Parti Adayı Necattin Demirtaş, "Çok duygulu anlar yaşadım. Bizim için burada kimsesizlerin kimsesi olmak çok önemliydi. Bu şehirde yaşayan sahipsiz, kimsesiz insanlara sahip çıktığımız bir mekan oluşturduk. Odalarımızda 4 kişi kalabileceği gibi sayı da artabilir.

Kadınlar ve erkekler ayrı kalacak şekilde planlama yaptık. Sokakta sahipsiz insan kalmayacak. Kendi evlerinde gibi yiyecekler, içecekler, giyecekler, giyecekler de bizden, yatacaklar. Burada kalanların kollarına GPS takacağız. Mahkum gibi değil, misafir gibi kalacaklar. Gezecekler, dolaşacaklar, gelmezlerse nerede olduklarını tespit edip, buraya getireceğiz. Sokakta kalan insanların açlıktan ve soğuktan ölmelerine engel olacağız" dedi.

Kimsesizlere sadece barınak, yiyecek ve giyecek vermeyeceklerini aynı zamanda psikolog ve diğer destekler ile topluma kazandırmaya da çalışacaklarının altını çizen Başkan Necattin Demirtaş, "Şefkat Evi'nde psikologlarımız olacak. Kimsesiz vatandaşları topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Onu da başarırsak fevkalade bir iş yapmış olacağız" diye konuştu.

KAPASİTE 2 KATINA ÇIKABİLİYOR

Necattin Demirtaş, ayrıca şunları söyledi: "Şu anki planlama ile 40 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Odaları 4 kişilik planladık. Düz yatakları ranzaya dönüştürürsek, kapasite 2'ye katlıyor. Bizim derdimiz insanların sokakta kalmasını önlemek. İhtiyaç çok olursa, kapasiteyi de artırabiliriz. Hedefimiz sokakta kimsesiz insan bırakmamak. İlkadım’da kimsesiz kimse bırakmayacağız inşallah."

İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Şefkat Evi" ile birlikte ilçede sokakta kimsesiz vatandaşın kalmaması hedefleniyor. Binada ücretsiz yemek, konaklama ve kıyafet hizmeti verilecek.

ŞEFKAT EVİ ÖRNEK OLSUN 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bu dönemde bayağı uğraştık. Pandemi ve birçok sıkıntıyı bir arada yaşadık. Bu sıkıntılara rağmen projelerimizi hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettik. Şefkat Evi'nin arsa ve yapım bedeli 25 milyon TL'yi buldu. İç donanım ve masraflar hariç. Burada güzel bir eser ortaya koyduk. Türk toplumu ve İlkadım halkı adına böyle bir sosyal sorumluluğu hayata geçirdik. İnşallah diğer belediyelere örnek olur" diye konuştu.

Samsun Samsun Haber İlkadım Proje Şefkat Evi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Örnek