İlkadım'dan Maraş'a Bilim Atölyesi Kurulacak

TAKİP ET

'İlkadım'dan Maraş'a Bilim Yolculuğu' projesi kapsamında deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta; İlkadım Belediyesi tarafından okul öncesinden lise çağındaki çocukları bilimle buluşturacak 'atölyeler' kurulacak

TÜBİTAK tarafından 'Bilim Her Yerde Özel Çağrı' programı kapsamında paydaşları İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olan proje kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilerin rehber öğretmenleriyle birlikte katılım göstereceği "İlkadım’dan Maraş'a Bilim Yolculuğu" projesi hayata geçiyor.

2-4 Mayıs tarihleri arasında uygulama alanı Kahramanmaraş İl Merkezi Konteyner Kent Alanı'nda yapılacak etkinliklerde bilim atölyelerin kurulumu ve atölyelerle deprem bölgesinde yaşayan toplumun yaşama uyum sürecinin destekleneceği ön protokol, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafında imza altına alındı.

İlkadım’dan Maraş’a Bilim Yolculuğu" projesi kapsamında hazırlanan ön protokol, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafında imza altına alındı.

ÇOCUKLAR EZBERLE DEĞİL
YAŞAYARAK ÖĞRENMELİ

Başkan Necattin Demirtaş, "Bana anlatırsan unuturum, bana gösterirsen hatırlarım, beni dahil edersen anlarım. Sanırım eğitim öğretim faaliyetlerinde rehber edinmemiz gereken bakış açısı bu olmalı. Çocuklar öğretmenlerin defterlere not tutturdukları bilgileri sınavdan sınava ezberlemeye mahkum edilen robotik canlılar olmamalılar. Bir bitkinin yaptığı fotosentez anlatırken deftere yazarak değil toprağı kazarak, dokunarak, yaşayarak öğretmeliyiz. Yegane amacımız gençlerimizi doğru imkanlarla buluşturmak" dedi. Müdür Özer Ersoy ise, "Depremden doğrudan etkilenen 11 ilimizde bilimsel atölye ve etkinlik yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

İsmail AKDUMAN