İlkadım'ın vizyon projesi 'BARUTHANE VADİSİ'

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın ustalık döneminde vizyon projesi olarak hazırladığı 'Baruthane Vadi', doğal yaşamın içinde sosyal etkinlik alanlarıyla muhteşem ortam sunacak.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Baruthane ve Karasamsun mahallesini bağlayan dere boğazında İlkadım Belediyesi'nce; 'Baruthane Vadi' projesi hazırlandı.

37 bin 950 m2 alana yapılması düşünülen Baruthane Vadi içerisinde; kafeterya, seyir terası, yürüyüş yolları, spor alanları, kamelya gibi yeşil alanların yer aldığı dev bir yaşam merkezi olacak. Baruthane Vadi projesi, Samsunluların yanı sıra çevre kentlerden gelecek vatandaşların gün boyu vakit geçirebileceği spor ve sosyal yaşam alanı olacak.

Baruthane Vadi içerisinde; kafeterya, seyir terası, yürüyüş yolları, spor ve piknik alanları, şelale ve yapay göletler gibi alanların yer aldığı yaşam merkezi olacak.

CAM TERAS, ŞELALE, GÖLET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Baruthane Vadi projesi, vatandaşları günlük çalışma temposu içinde yaşadığı stresten uzaklaştıracak, hafta sonlarında vazgeçilmez bir sosyal mekan olacak. Baruthane ve Karasamsun mahallesini bağlayan dere boğazının çevre düzenlemesinde doğal yaşamın korunduğu, çeşitli etkinlik alanlarının geliştirildiği bir yaşam alanı olacak. Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, cam teras alanı ve şelalesi, kayrak taşı ile çevrili yapay göletler, hayvan parkı, seyir ve açık şömine alanları, kedi evleri, piknik alanları, oturma mekanlarının yer alacağı Baruthane Vadi, Samsunluların yanı sıra çevre kentlerden gelecek vatandaşlara doğasıyla, yeşiliyle, etkinlik alanlarıyla muhteşem ortam sunacak" dedi.

Baruthane Vadi projesini çok önemsediğini belirten Başkan Necattin Demirtaş, 31 Mart'ta İlkadımlıların desteğiyle yeniden başkan seçilmesi halinde; ustalık döneminin vizyon projesi olduğunu sözlerine ekledi.

Samsun Samsun Haber İlkadım Proje Vadi Baruthane İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş