İlkadım Kurban Pazarı 12 Haziran'da açılacak

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nce her yıl Güzeldere Mahallesi'ne kurulan Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde hem satıcılar hem de alıcılar için gerekli olan çevre düzenleme çalışmaları başladı. Pazarda satışlar 12 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Samsun'un İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi'nde 27 dönümlük arsa üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışa sunulacağı Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde, Fen İşleri, Zabıta ve Temizlik Müdürlüğü ekiplerince parselin çizim işlemleri ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

TÜM TEDBİRLER ALINIYOR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kurban Satış ve Kesim Yeri'nin eksikliklerini gidererek, dezenfekte edip yeniliyoruz. Zemine malzeme sererek, yer işaretlemelerini yapıyoruz. Yeni su hattı döşendi. Bay ve bayan tuvaletler ile banyo imkanının bulunduğu pazar yerinde, Kurban Bayramı süresince olası su kesintilerinin önüne geçmek için su deposunun yanı sıra Temizlik İşleri'ne ait su tankerlerimiz gün boyu bekleyecek" dedi.

Ayrıca Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde ulaşımdan kurban rehberine kadar farklı hizmetler, İlkadımlı vatandaşların hizmetine sunulacak.

12 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde hayvan satıcılarının çadırlarını 5-10 Haziran itibari ile kurmaya başlayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Necattin Demirtaş, "12 Haziran Pazartesi günü itibari ile kurban pazarı vatandaşlarımızın girişine açılacak. Hem vatandaşlarımızın hem de satıcılarımızın sorunsuz bir şekilde alışverişlerini yapmalarını, Kurban Bayramı süresince pazarda gerekli olan tüm önlemleri alacağız. Alanı tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.