İlkadım'da Fıkra Gibi Olay

TAKİP ET

İlkadım ilçesinde kendi  tapulu arazisine sundurma yapan fırıncı Hasan Aydın Özgün, fıkra gibi bir ceza ile karşılaştı. Daha önce şikayet üzerine dava açılan ve beraat eden Özgün, kendisine ilçe belediyesi tarafından kesilen 884 liralık cezanın şaşkınlığını yaşıyor.

Samsun'un İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi Kadı Caddesi'ndeki tapulu arazisi üzerindeki binasında fırıncılık yapan Hasan Aydın Özgün, kendisine kesilen cezanın şaşkınlığını yaşıyor. Tapulu arazisine odunluk olarak kullandığı bölüm için sundurma yapan Özgün, İlkadım Belediyesi'nin kestiği kaçak yapı cezası ile şaşkına döndü. 

CEZA KESİLDİ

Şikayet üzerine bölgeye gelen İlkadım Belediyesi ekipleri, Özgün'e 3 bin 689 lira idari para cezası kesti. Özgün, avukatı aracılığıyla itiraz etti, ceza 884 liraya düştü. Parayı ödemeyen Özgün'e önümüzdeki hafta Salı günü yapının yıkımının yapılacağı söylendi. Daha öncede 'kaçak yapı' suçlaması ile Samsun 5. Asliye Mahkemesi'nde yargılanan ve beraat eden Özgün, kendisine kesilen fıkra gibi cezaya şaşırdığını söyledi. 

BAŞKAN DEMİRTAŞ'A ÇAĞRI YAPTI 

Gazetemize açıklama yapan Hasan Aydın Özgün, Kadıköy Mahallesi'nde uzun yıllardır fırıncılık yaptığını söyledi. Özgün, "Burası benim tapulu arazim. Yaptığım sundurmayı odunluk olarak kullanıyorum. Dükkanım ön tarafta. Daha öncede şikayet üzerine yargılandım, beraat ettim. Yan komşumun bana husumeti var, beni sürekli şikayet ediyor. Aslında belediyenin o binayı incelemesi gerekiyor. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yok. İlkadım Belediye Başkanımız bu konu ile ilgilensin. Bizim asla yanlış işimiz olmaz "dedi. Zekeriya FIRAT