İmamoğlu'ndan Mal Varlığı Sorusuna Net Yanıt: "Seçim Öncesinde Açıklayacağım"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi'deki incelemeler sırasında basın mensuplarının mal varlığı sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, 2014 ve 2019'da mal varlığını açıkladığını belirterek, "Bu seçim öncesinde de mal varlığımı açıklayacağım" dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'un billboardlardaki afişlerinin sökülmesine ilişkin "Vah vah vah... çok üzüldüm" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi’de gerçekleştirdiği incelemeler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından kendisinin de mal varlığını açıklayıp açıklamayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Beylikdüzü Belediye Başkanı olurken de mal varlığımı açıkladım. 2019’da da mal varlığımı açıkladım. Şimdi açıklayacağım. Her dönem mal varlığımı açıklayan da birisiyim. Bu bizim en rahat olduğumuz saha. Onun için günü geldiğinde zaten arkadaşların onu kamuoyuyla paylaşır.”

Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki billboardlardaki afişlerinin sökülmesiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren İmamoğlu, "Vah vah vah…Ne diyeyim yani? Vah vah çok üzüldüm. Kendisine buradan bir mağduriyet yaratmak istiyorsa bu hiç tutmaz. 5 yıldır benim vergilerimle çalışan devletin kurumu TRT'de bir dakika haberim yapılmadı. Devletin kurumları İBB'nin kampanyasını reklam olarak almadı. Türkiye'de 8,9,10 kanal bizim reklamlarımızı daha doğrusu ilanlarımızı parasıyla bile almıyor. Neymiş? Billboarddan şeyi inmiş. Vah vah çok üzüldüm" şeklinde konuştu.

Murat Kurum'un İliç’teki maden kazasıyla ilgili açıklamalarını değerlendiren İmamoğlu, "Zaten bütün işlerini hafife alıyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dediğiniz aslında dünyanın şu anda en büyük mücadele verdiği iki ana unsuru. Çevre dediğiniz iklim değişikliğiyle mücadele, kıtlıkla mücadele, kuraklıkla mücadele bu çok ciddi iş. Gerçekten işini ciddiye alan, ciddi sorumluluk yüklenen bir iş. O sorumluluğu ne yazık ki taşıyamadılar. Ve bu uzun süre taşınmayan bu sorumluluğun bir parçası da kendisi. Çünkü onlar kuralları uygulamıyorlar. Onlar talimatları uyguluyorlar. Çok net" dedi.

Ekrem İmamoğlu, ayrıca Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi hakkında da şunları söyledi: "Kalkıyorsun İstanbul seçimine giderken 650 bin konut. 500 milyar liranın üzerinde bir maliyeti var. Yani İBB’nin 5 yıllık bütçesi neredeyse. Merkezi idareden gelen bütçesi kadar bir maliyetten bahsediyorum. Tamamen milleti aldatmaya dönük, içi boş, doğruyu anlatmayan, sistem kurmayan… Bakın biz sistem öneriyoruz. Diyoruz ki ‘Sistem kuralım. İstanbul'u, depremi önceleyelim. Hepimiz bir arada çalışalım.’ O diyor ki ‘Ben 650 bin konut yapacağım.’ Yani ‘Ben gelince yapacağım. Bizde var, onda yok.’ Böyle bir şey yok. Kendisini ispat edememiş, yönetim döneminde kendisini ispat edememiş bir sürecin bir yönetimin bir sistemin bir parçası sayın Kurum. Onun için bu söylediklerini gerçekten Türkiye'nin bir konut yönetimi sivil toplumuna gidin, inşaatçılar sivil toplumuna gidin, müteahhitler sivil toplumuna gidin. Kime giderseniz gidin bunun asla doğru olmadığını size söyler. Onun için doğru bir kampanya yönetmiyor. Yanlış bir kampanya. Ama zaten millet onların sıklıkla aldandığını biliyor. Aldattığını da biliyor. Ne aldanana, ne de aldatana, bu millet oy vermez."

CHP istanbul büyükşehir belediyesi İmamoğlu mal varlığı