İmamoğlu, Tuzla'da Seçimi Kazanan Bingöl'e Verilmeyen Mazbatayı Sert Bir Dille Eleştirdi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da seçimi kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e verilmeyen mazbatayı sert bir dille eleştirerek, yetkililere yönelik sert sözlerle sorular yöneltti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da seçimi yüzde 11'lik farkla kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesini sert sözlerle eleştirdi. İmamoğlu, İBB Saraçhane Hizmet Binası’nın bahçesinde yaptığı konuşmada, Bingöl'e mazbatanın neden verilmediğini sorguladı. Ayrıca, Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken yapılan 62 milyon liralık ihaleyi de sert bir şekilde eleştirdi.

İmamoğlu'nun sert eleştirileri şu şekildeydi: "Eren Ali Bingöl'e niçin ver-mi-yor-su-nuz. Derdiniz ne? Zamana mı ihtiyacınız var? Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. Hangi yetkiyle yapıyorsun?"

İmamoğlu, üçüncü kez mazbatasını aldığı İstanbul Adliyesi önündeki konuşmasında da Tuzla'ya dikkat çekmişti. İtiraz sürecinin devam ettiği ilçeler arasında Tuzla'nın öne çıkması üzerine İmamoğlu, bu konuda net ifadeler kullanarak eleştirilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Tuzlada seçimi yüzde 11lik farkla kazanan CHPli Eren Ali Bingöl mazbata imamoğlu mazbatasının verilmemesini sert sözlerle eleştirdi samsun haber gündem siyaset ha