İmamoğlu ve Bayraktar arasındaki gerilim sürüyor! Tasmalı köpek tartışması...

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın kendisine yönelik sert sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, Bayraktar'ın ifadelerine "Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var. Bu iş akraba işi değil kardeşim." şeklinde cevap verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Haluk Bayraktar'ın, İsrail'e jet yakıtı satıldığı yönündeki iddiaları yayması üzerine konuştu. İmamoğlu, Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlantılı kişileri suçlaması ve "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak" demesine karşılık, bu tür ifadelerin nezaketsizlik olduğunu ve kendisinin bu tarz davranışlara karşı olmadığını belirtti. Ayrıca, ülkede yetki sahibi olan bazı kişilerin yetkilerini kötüye kullandığını ve akrabalık ilişkileri üzerinden ayrıcalıklı davrandığını dile getirdi.

İmamoğlu'nun açıklamalarının devamında, Türkiye'de son 15 yılda ahlaki ve hukuki sınırların zorlandığını ve herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini vurguladı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın güçlü bir sanayi kuruluşunun başında olduğunu ancak herkes gibi eşit haklara sahip olduğunu belirtti. Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hukukun herkese eşit uygulanmasını dilediğini ifade etti.

istanbul ekrem imamoğlu haluk bayraktar