IMF'den Türkiye açıklaması! O soruya yanıt geldi...

TAKİP ET

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'deki reform programını desteklediklerini belirtti. Ancak, Kammer, "Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme olmadığını" ifade etti.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında, Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Türkiye ekonomisiyle ilgili bir soruya yanıt veren Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de politika değişikliği gözlemlediklerini ve mali konsolidasyon çabalarının devam ettiğini vurguladı.

Kammer, Türk ekonomisinin kırılganlıklarının azaldığını belirtirken, dezenflasyon sürecinin uzun zaman alabileceğini dile getirdi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeye değinen Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu ve bu programın devam edeceğini vurguladığını aktardı.

Kammer, "Programın kırılganlığı azaltması, enflasyonun kalıcı olarak düşmesi ve yatırım için uygun bir ortamın sağlanması bekleniyor. Böylece, büyüme modelinde değişiklik ve büyümenin dengelenmesi sağlanacak." şeklinde konuştu.

Yeni bir IMF programının gerekip gerekmediği ve Türk yetkililerle bu konuda görüşülüp görüşülmediğine dair soruya ise Kammer, öncelikle mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye'nin izlediği ekonomi politikalarını tavsiye ettiklerini belirterek, Türkiye'ye yönelik IMF programıyla ilgili herhangi bir görüşme olmadığını dile getirdi.