IMF'den Türkiye'ye 18 Milyar Dolar

TAKİP ET

Dünya Bankası, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemek üzere hazırlanan yeni "Ülke İşbirliği Çerçevesi" (CPF) kapsamında 18 milyar dolarlık bir yatırım planını duyurdu. Özel sektöre odaklanan bu paket, rekabet gücünü artırmayı ve istihdamı teşvik etmeyi amaçlıyor. CPF ayrıca, doğal afetlere karşı dirençliliği artırmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kaynakları yönlendiriyor.

Dünya Bankası'nın Türkiye için hazırladığı yeni "Ülke İşbirliği Çerçevesi" (CPF), ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. CPF'nin ana hedeflerinden biri, Türkiye'nin ekonomisine ve kalkınmasına katkı sağlamak. CPF kapsamında sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar doları özel sektöre ayrılacak. Bu destek, özel şirketlerin küresel pazarlarda rekabet edebilme ve yurt içinde istihdam yaratma imkanlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, CPF'nin finansmanının geri kalan kısmı, geçen yıl meydana gelen depremlerin etkilerinin azaltılması, enerji güvenliğinin artırılması, iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınması gibi alanlara odaklanacak. CPF'nin finansman alanlarıyla ilgili belirlenmiş net bir çerçeve bulunmakta, bu çerçeve dahilinde belirli alanlara yatırım yapılacağı açıklanmış durumda.

CPF'nin 2024-2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesi, üretkenlik artışı, istihdam ve daha iyi kamu hizmet sunumu ile doğal afetlere karşı dirençliliği içeren üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacak.

IMFden Türkiyeye 18 Milyar Dolar