İMO üyeleri erozyon incelemesi yapacak 

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesini tehdit eden kıyı erozyonu ile ilgili İMO Genel Merkezi'nden gelen ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. İnş. Yük. Mühendisi Işıkhan Güler ve oda uzmanları, bugün bölgede inceleme yapacak. 

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı'nın inşa edilmesinin ardından başlayan kıyı erozyonu Atakum ilçesinin eşsiz sahillerini yok etme tehdidi ile karşı karşıya bırakırken, erozyonu önleyecek radikal önlemler şuana kadar alınamadı. TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Genel Merkezi'nden kente gelen uzmanlar, bugün bölgede inceleme yapacak. 

TEKNİK RAPOR HAZIRLANACAK 

Dereköy ve Atakum sahillerinde oluşan kıyı oyulmalarını ve nedenlerini yerinde inceleyecek olan İMO Genel Merkez Kıyı Liman Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ODTÜ Öğretim  Görevlisi Dr. İnş. Yük. Mühendisi Işıkhan Güler, teknik rapor oluşturacak. İMO Samsun Şubesi'nin üzerine kente gelen Güler, bugün öğlen Dereköy ve Atakum sahillerinde inceleme yapacak, uygun olması halinde Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi makamında ziyaret edecek. Ardından basın toplantısı düzenlenerek yapılan tespitler kamuoyuna açıklanacak. Güler'e Şube Başkanı Cevat Öncü ve uzmanlarda eşlik edecek. 

Haber: Zekeriya FIRAT