İngiltere'de Okullarda Cep Telefonları Yasaklanıyor

TAKİP ET

İngiltere'deki bazı okullarda, öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitim sürecini olumsuz etkilediği gerekçesiyle cep telefonlarına getirilen yasak, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında alındı. Ülke genelinde, teneffüsler de dahil olmak üzere gün boyunca cep telefonu kullanımının yasaklanması öğretmenler tarafından destekleniyor.

İngiltere'de alınan yeni kararla birlikte, öğrencilerin okul alanlarında cep telefonu kullanımı, eğitim öğretim sürecine olumsuz etki ettiği gerekçesiyle yasaklanıyor. Bu kararın, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında alındığı ifade ediliyor.

Ülke çapındaki kılavuz, öğretmenleri destekleyerek, okullarda cep telefonlarının gün boyunca, teneffüsler dahil olmak üzere kullanımını yasaklamayı hedefliyor. Yasak ihlal eden öğrenciler, okul müdürü tarafından gerekli görüldüğü sürece gözaltına alınabilecek ve telefonlarına el konulabilecek.

Yeni kılavuz, öğretmenlere sırt çantalarını arama yetkisi veriyor ve el konulan cihazların kaybolması veya hasar görmesi durumunda ebeveynler tarafından dava edilmeye karşı yasal koruma sağlıyor.

Okullara sunulan üç farklı politika seçeneği arasında öğrencilere telefonlarını evde bırakmalarının söylendiği birinci seçenek, okul mülkünde telefon bulundurmanın cezalandırılabileceği bir politika olarak dikkat çekiyor. İkinci seçenek, öğrencilere cihazlarını okul personeline teslim etmelerini ve günün sonunda geri almalarını önerirken, üçüncü seçenek öğrencilere telefonlarını ellerinde tutma izni veriyor, ancak bu kullanılmamaları şartına bağlanmış durumda.

Verilere göre, her üç ortaokul öğrencisinden biri derslerin çoğunda izinsiz telefon kullanıyor ve 12 yaşına gelen çocukların yüzde 97'si kendi telefonuna sahip bulunuyor. Bu nedenle alınan kararın öğrencilerin daha etkili bir eğitim alabilmeleri adına atılmış bir adım olduğu belirtiliyor.

dünya haber güncel ingiltere okul ceptelefonu yasak