İngiltere Ordusunun YouTube ve Twitter hesapları hacklendi

TAKİP ET

İngiliz Ordusu,YouTube ve Twitter  hesaplarının saldırıya uğramasını araştırdığını belirrti. Milyarder işadamı ElonMusk'ın görüntülerini kullanan kripto para ile ilgili videolar YouTube kanalında yayınlandı.

Twitter beslemesi, yatırım için bir tür elektronik sanat eseri olan NFT'lerle ilgili bazı gönderileri retweetledi. Ordu, bilgi güvenliğini son derece ciddiye aldığını ve problemi çözdüğünü söyleyerek ihlali doğruladı. Her iki hesap da şu an için geri yüklendi.

Bir ordu sözcüsü şunları ekledi: "Problemi şu anda çözmüş olsak da, soruşturma aşaması devam ediyor ve daha fazla yorum yapmak ordumuza zarar verir."

Hesapların yeniden adlandırıldığı ve hack olaylarının arkasında kimlerin olduğu henüz belli değil.

Bu aşamada, Twitter hesabının adı Bapesclan olarak değiştirildi ve makyajlı bir palyaçoyu taklit eden maymun benzeri çizgi film figürü içeren bir profil resmi eşlik etti.

Daha sonra İngiliz ordusu bir tweet yayınladı. "Yayınımızdaki geçici kesintiden dolayı sizlerden özür diliyoruz. Tam bir soruşturma yürüteceğiz ve bu olayın sorumlularını bulacağız. Şu an için normal hizmetlerimize devam ediyoruz ve bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz."

Avam Kamarası savunma seçim komitesi başkanı olarak görev yapan Muhafazakar Milletvekili TobiasEllwood, olanların oldukça ciddi bir durum olduğunu söyledi.

Soruşturmanın sonuçlarının ve alınacak olan tedbirlerin uygun bir biçimde paylaşılacağını umuyorum dedi.

Twitter'da yüksek profilli bir hesabın hedef alınması ilk kez meydana gelmiyor.

Temmuz 2020'de büyük ölçekli ABD hesapları açık bir Bitcoin dolandırıcılığıyla bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmiştir.

Etkilenen hesaplar arasında Musk, Bill Gates, JeffBezos, Joe Biden,  Barack Obama ve Kanye West gibi isimlerde yer alıyordu.

Öneri başka bir konu: En iyi fidye temizleme programı

Haber kaynağı: https://teknodestek.com.tr