İran Cumhurbaşkanı İsrail'i Yok Ederiz Tehdidi

TAKİP ET

Orta Doğu'da tansiyon yükselirken, İran lideri Reisi İsrail'i büyük çaplı bir saldırı durumunda yok etmekle tehdit etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in İran topraklarına büyük çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde, iki ülke arasındaki dengenin kökten değişeceğini ve "Siyonist rejimden" geriye hiçbir şey kalmayacağını belirtti.

Reisi'nin bu açıklaması, Orta Doğu'da giderek artan gerilimlerin arasında geldi. İran, 13 Nisan'da Suriye'deki bir saldırıya misilleme olarak İsrail'e karşı füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlemişti.

Son dönemde İsfahan'da duyulan patlama sesleri, İran'ın İsrail'in saldırısı sonucu duyulduğunu belirtmiş ancak herhangi bir misilleme planının olmadığını açıklamıştı.

Reisi, dün Lahor'da yaptığı konuşmada, "İran İslam Cumhuriyeti, Filistin direnişini onurlu bir şekilde desteklemeye devam edecek" şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi iran tehdit İran Cumhurbaşkanı İsraili Yok Ederiz Tehdidi israil savaş reisi açıklama saldırı dünya samsun haber gündem haber