İran'dan İsrail'e Sert Tehdit: 'Elçilikler Güvende Değil'"

TAKİP ET

İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, İsrail'e yönelik sert bir tehditte bulunarak, "İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil" dedi. Bu sözler, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'na gerçekleştirdiği saldırının ardından gelirken, İsrail Savunma Bakanlığı da her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Tahran-Tel Aviv hattında gerginlik artarken, İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, "İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil ve bu korku nedeniyle şu ana kadar 28 büyükelçiliğini kapattılar" şeklinde sert bir açıklamada bulundu. Safevi, saldırıda öldürülen askerlerin cenaze töreninde konuştu.

İsrail'in 1 Nisan'daki hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ile yardımcılarının da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmişti. Safevi, bu saldırıların ABD ve bazı batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştiğini dile getirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ofisi ise Safevi'nin tehditlerinin ardından açıklama yaparak, her türlü senaryoya hazır olduklarını belirtti. Gallant'ın komutanlarla yaptığı "operasyonel durum değerlendirmesi"nde, İran ile gelişebilecek herhangi bir senaryoya karşı tepkilere yönelik hazırlıkların tamamlandığı vurgulandı.

Tahran ve Tel Aviv arasındaki gerilimin artması, bölgede dikkatle izlenmeye devam ediyor.

İran İrandan İsraile Sert Tehdit İrandan İsraile Sert Tehdit: Elçilikler Güvende Değil dünya Tahran-Tel Aviv hattında gerginlik samsun haber gündem haber