Iran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı! Tansiyon yükseliyor

TAKİP ET

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik hava saldırısı sonrası Orta Doğu'da tansiyon yükselirken, İran İsrail'e karşı İHA saldırısı başlattı. İran'ın İHA'larla gerçekleştirdiği kapsamlı saldırıda 50-100 arası kamikaze dron kullanıldığı belirtildi. Tahran'dan yapılan açıklamada, "İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldı." ifadeleri kullanıldı.

İran, Irak üzerinden kalkan İHA'larla İsrail hava sahasına saldırdı ve İsrail ile Irak arasındaki hava sahasını kapattı. İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin güçlü olduğunu ve herhangi bir saldırıya ağır şekilde karşılık vereceklerini belirtti.

İsrail Savunma Bakanlığı da İran'a saldırmak için hava sahasını veya topraklarını İsrail'e açan her ülkeye karşılık vereceklerini duyurdu. İsrail ordusu, İHA'ları izleyerek bir an önce önlemeye çalışıyor ancak İran'ın İHA'ları İsrail'e ulaştırması saatler alabilecek şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail devlet televizyonu KANN, İsrail'in savaş uçaklarını havalandırdığını belirtirken, İran'ın dini lideri Ayaetullah Ali Hamaney ise İsrail'e yönelik tehditlerde bulundu. İsrail yetkilileri savaş kabinesi ve güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırırken, Birleşik Arap Emirlikleri'nden İsrail'e doğru havalanan uçakların rotalarından geri döndüğü bildirildi.

iran israil