İrandan hammadde satın almanın önemli noktaları

TAKİP ET

Hammaddelerin ithalatı gibi, bu bileşiklerin ihracatının da farklı kuralları ve zorlukları vardır.

İran'dan hammadde satın almak için birçok noktaya dikkat etmelisiniz ki bu yazımızda tüm bu durumları incelemeyi düşünüyoruz. İran dışından polimer ve kimyasal hammadde satın almak, İran'da bulunanlara göre biraz daha zor olabilir ve İran'dakı petrokimya şirketlerinden alışverış yapmanın  kural ve koşullarını tam olarak öğrenmek için gerekli noktalara dikkat etmesi gerekir.

Hammadde ihracat pazarındaki zorluklar

Hammaddelerin ithalatı gibi, bu bileşiklerin ihracatının da farklı kuralları ve zorlukları vardır. Dolayısıyla, bu işe girmek istiyorsanız, başarılı olmak için yapmanız gereken ilk şey, onun kurallarını ve düzenlemelerini tam olarak bilmektir. Bu pazardaki en önemli sorunlardan biri, alıcı ve satıcılar için farklı sorunlara neden olabilen hammaddelerin fiyatlarının farklı olmasıdır. Hammadde ticareti ile ilgili olarak ihtiyacınız olan en önemli bilgilerden biri komşu ülkelerin hammaddelere olan talebidir. Bunu akılda tutarak, bazı malları komşu ülkelere Avrupa'dan daha düşük bir maliyetle daha fazla kârlılık için ihraç edebilirz. Örneğin Irak ve Türkiye ülkemiz için çok önemli ve bu alana insani ve maddi yatırım yaparak bu pazarın getirilerinden faydalanabiliriz. Irak artık kendi ülkesini kalkındırmak için hammadde ithal etmeye meyilli ve İran bu fırsattan yararlanabilir. Hammaddelerin ihraç edilebileceği diğer komşu ülkeler ise Afganistan, Gürcistan, Türkmenistan ve Pakistan'dır.

İran petrokimya şirketlerinden ürün satın alma süreci

Ne tür hammaddelere ihtiyacınız olduğunda ve hangi petrokimyadan alacağınıza bağlı olarak satın alma koşulları ve aşamaları farklı olacaktır. Ama genel olarak petrokimya ürünlerinin çoğunda ilk bakışta biraz zor gibi görünen ihaleleri katılmanız gerekiyor. Gerekli hammade ihtiyacınızı alabilmeniz için bu ihalelerin kurallarını tam olarak bilmelisiniz. Tabii çoğu petrokimyanın ihracat için önemli bir paya tahsis ediyorlar ve her ülkenin ihtiyacı olan minimum payı temin etmeyi ve öncelikle kendi ülkelerini htiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yaptıklarını belirtmek gerekir.

Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, petrokimya maddelerinin satış bilgilerine göre kotasının belirlenmesi konusunda illerin sessiz kuruluşlarının başkanlarına hitaben tebligat göndererek, optimize kota miktarlarının nasıl belirleneceğinin detaylarını açıkladı.

İran'dan hammadde alımında önemli noktalar

Piyasada kimyasal ve polimer hammadde temini zor olmayabilir ancak işletmeniz ve sektörünüz için polimer malzeme satın alacağınız zaman mutlaka birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Piyasada bir ürün bulmak ve en uygun kaliteyi, uygun fiyatı ve zamanında teslimatı sağlamak, sizi çok endişelendirebilir. Kimyasal ve polimer hammaddelerini en temel ihtiyaçlardan biri olarak kullanmayan bir üretici bulamazsınız. Deterjanlar ve dezenfektanlar, asitler, polimerik malzemeler vb. çeşitli endüstrilerde en çok kullanılan malzemeler arasındadır. İran'dan hammadde alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında şunlar yer almaktadır:

Ürün analizi

Doğru kaliteyi seçin

Satıcının kredisini kontrol edin

MSDS'yi ve önemini göz önünde bulundurun

paketleme

Doğru petrokimiya şirketini seçmek

Tüm bu aşamalarda uluslararası Petroben firması ve bu firmadaki yetkin teknik uzmanlarla görüşebilir, bu uzmanların deneyimlerini tam bir güvenle kullanabilir ve satın almadan önce gerekli yönlendirmeleri alabilirsiniz. Aşağıda, bu vakaların her birini ve önemli noktaları ayrıntılı olarak açıklayacağız.

İran'da hammadde analizi

Üretici veya distribütör tarafından yapılan ürün analizi, kimyasal ve polimer hammadde satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Analiz yardımı ile ürünün saflık yüzdesini, üretim süresini ve iyi bilgi ve ürün detaylarını alabilirsiniz. Bu, ilaç ve gıda endüstrileri gibi hassas endüstrilerde çok önemlidir.

Doğru kaliteyi seçin

Genellikle aynı kimyasal ve polimerik hammaddelerin farklı endüstrilerde kullanılması nedeniyle farklı kalitelerde üretilmekte ve tedarik edilmektedir. Bu nedenle faaliyet gösterdiğiniz sektöre göre uygun kaliteyi seçmelisiniz. Örneğin, bir endüstriyel sınıf seçmek, ilaç gibi endüstriler için çok tehlikelidir ve insani felaketlere neden olabilir.

Satıcı güvenilirliğini kontrol edin

Satıcının güvenilirliğini ve gerçekliğini gözden geçirmek Uzmanlık ve deneyim düzeyi ile en iyi koleksiyonlarla işbirliği yapmak koleksiyonunuzun kalitesini gösterebilir.

MSDS'ye dikkat edin

Bu faktör, kimyasal ve polimer ürünlerin ve hammaddelerin depolanması, paketlenmesi ve taşınması standardını belirler ve büyük önem taşır. Birçok kimyasal bileşik, uygun olmayan şekilde depolanır ve taşınırsa yangınlara, patlamalara ve hatta onarılamaz can ve mal kayıplarına neden olabilir. MSDS genellikle toksisite derecesini, soluma, yutma vb. nedeniyle insanlar üzerindeki etkileri ve ayrıca maddenin çevreye verdiği zararı ve kimyasalın neden olduğu yangınla nasıl başa çıkılacağını dikkate alır.

Hammadde ambalajı

Toksisite, korozyon, hava ile reaksiyon vb. bazında belirlenen kimyasal ve polimerik hammaddelerin taşınmasında bu faktör çok önemlidir ve bu paketleme nakliyesinde de etkilidir ve profesyonelce yapılmadığı takdirde zarar görebilir. Malzeme size ulaştığında kullanılamaz hale gelir.

Doğru markayı belirleyin

Dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de markanızdır. Hangi markanın size uygun olduğunu seçmelisiniz ve markayı İran'daki tedarikçi firmadan da tanımlayabilirsiniz. Örneğin pvc malzeme satın almak için aşağıda sunduğumuz markalara dikkat etmelisiniz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi genellikle petrol rezervleri yüksek olan ülkelerin petrokimya tesislerinde üretilen bu ürün bir petrol ülkesi olan İranda da çok yüksek kapasitede gelişmiş petrokimya tesisleri tarafından S-PVC, E-PVC ve diğer çeşitlerde ve hatta medikal kullanıma uygun kalitede de  üretilmektedir. Petrobon olarak size aşağıda bulunan İranın en gelişmiş tesislerinden sayılan bu tesislerden hammadde tedariği yapabilme gururuna sahibiz:

Arvand Petrokimya Şirketi

Abadan Petrokimya Şirketi

Ghadir Petrokimya Şirketi

Bandare Emam Petrokimya şirketi

Kimyasal ve polimer hammaddelerin kalitesi nasıl emin olunabilir?

Bizim grubumuz petrokimya ve gıda endüstrilerindeki büyük şirketlerle uzun vadeli bir işbirliğine sahiptir. Kaliteli hammadde tedarik eden büyük firmalar, ürünlerinin kalitesini garanti edeceklerdir. Bu güvence, Bizim Koleksiyomuzdan satın alınan malzemelerin kalitesi , kalite kontrol laboratuvarında bulunan tüm satış öncesi ürünler titizlikle incelenip test edilmekte ve ancak istenilen kalite standartlarına tam olarak uymaları halinde depoya ve satış aşamasına girmelerine izin verilecektir.

Genel olarak kimyasallar sahadaki uygulama açısından 4 önemli kategoriye ayrılmaktadır:

Laboratuvar kimyasalları,

endüstriyel kimyasallar,

ilaç kimyasalları,

gıda kimyasalları

Polimer malzemeler

Poliamid, PC, polistiren, PMMA, EVA, PBT içeren mühendislik plastik polimerik malzemeleri. Termoplastik-elastomer polimerik malzemeler: POE, TPE ve TPU içerir.

Çeşitli antioksidanlar, taffermerler vb. içeren polimer katkı maddeleri.

Genel polimerik malzemeler arasında polietilen, polietilen tereftalat, propilen ve polivinil klorür bulunur.

Su arıtma malzemeleri

Diğer buhar sarf kimyasalları, soğutma suyu kimyasalları, atık su arıtma kimyasalları, kireç çözücü kimyasallar, aktif karbon, iyon değişim reçinesi, biyositler ve biyodispersanlar dahil olmak üzere endüstriyel su kimyasalları.

Asit deterjanlara sülfamik asit, su, armohib 18,28,31, trisodyum fosfat, sitrik, hidratlı kireç, köpük önleyici, amonyak, hidrazin hidrat ve amonyum biflorür dahildir.

Diğer buhar sarf kimyasalları, soğutma suyu kimyasalları, atık su arıtma kimyasalları, kireç çözücü kimyasallar, aktif karbon, iyon değişim reçinesi, biyositler ve biyodispersanlar dahil olmak üzere endüstriyel su kimyasalları.

Ürünler nasıl sevk edilecek?

Birçoğunun hava, nem, ısı vb. ortamlarda bulunma tehlikesi nedeniyle kimyasal ve polimerik hammaddelerin depolanması ve taşınması çok önemlidir. Bu malzemeler MSDS talimatlarına veya Malzeme Güvenlik Veri Sayfasına göre paketlenir ve ardından müşteriye teslim edilmek üzere güvenilir taşıyıcılara teslim edilir.

Bu yazımızda hammadde alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalara değinmeye çalıştık ve tabi ki bu malzemeler geneldi ve Türkiye'de iseniz ve bu malzemeleri almayı düşünüyorsanız mutlaka bir saygın Hammadde tedarikçisiyle harekete geçin. Çünkü bazı aşamalarda başarılı olursanız paketleme ve nakliye gibi diğer aşamalarda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, saygın bir tedarikçi kullanmanızı öneririz.