İş cinayetlerinde korkutan rapor!

TAKİP ET

İSİG Meclisi'nin derlediği rapora göre Temmuz ayında 169, 7 ayda ise en az 1014 işçi hayatını kaybetti. Samsun'da bu rakam 29 olarak rapora yansıdı. Çocuk ölümleri ise Temmuz'da 15 olarak tespit edildi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin yüzde 67’sini ulusal basından; yüzde 33'ünü ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından derlediği bilgilere dayanarak hazırladığı raporda, 2022 yılının ilk yedi ayında en az 1014 işçi hayatını kaybettiği tespit edildi.

SAMSUN'DA 29 ÖLÜM

Temmuz ayında 9 işçinin, 7 aylık dönemde ise toplamda 29 işçinin Samsun'daki çeşitli iş kollarında hayatını kaybettiği rapora yansıdı.

Temmuz ayına yansıyan raporda tarım vee orman işkolunda 55 kişi, toplamda ise 199 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilirken, özellikle mevsimlik tarım işçilerinin çalıştıkları bölgelere ya da tarlaya yolculuğu sırasında yaşanan kazalar sonrası hayatlarını kaybettiği belirlendi. İnşaatlardaki ölümler ise Temmuz ayında 28, bu yıl ise şu ana kadar 192 inşaat işçi olarak rapora yansıdı.

15 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

En çok işçi ölümünün meydana geldiği üçüncü işkolu ise taşımacılık olarak dikkat çekti. Ölümlerin yüzde 75'ini trafik kazaları oluşturdu. Şu ana kadar ise en az 18 moto kurye ölümü kayıt altına alındı.

Raporda genç işçi ölümlerinin yoğunlaştığını görüldü. Diğer yandan ilk altı ayda çalışırken ölen çocuk sayısı 24 iken sadece Temmuz ayında bu sayı 15. Ölen çocukların 1/3'ü de 14 yaş ve altında. İlk yedi ayda 55 mülteci/göçmen işçi ölümü kayıt altına alındı. N.Alper CABBAR