İŞKUR En fazla eleman aranan 10 mesleği açıkladı

TAKİP ET

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre, en fazla eleman aranan 10 meslek belirlendi.

 

İşte en fazla işçiye ihtiyaç duyulan o meslekler şunlar;

Makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü olarak sıralandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen mesleklerin yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü olduğunu bildirdi.

Araştırmada, işverenlerin yüzde 12,5'inin eleman temininde güçlük çektiği saptandı.

Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 10 meslek ise makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, gazaltı kaynakçısı, inşaat işçisi, satış danışmanı, tır-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı olarak sıralandı.

Araştırma kapsamında iş yerlerinin yapısal özellikleri, çalışan sayıları, açık işleri, eleman temininde güçlük çektikleri meslekler ve istihdam beklentileri gibi veriler temin edilerek geleceğin mesleklerine ilişkin tahminler üretilecek.

İŞKUR, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasını 15 Nisan-17 Mayıs 2024 tarihlerinde yapacak. Geçmişten farklı olarak bu yıl İŞKUR personeli araştırmanın tamamını yüz yüze ziyaretlerle gerçekleştirecek.

işkur Türkiye İş Kurumu 2024 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçları en fazla işçiye ihtiyaç duyulan o meslekler en fazla eleman aranan 10 meslek belirlendi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen mesl