İsmail Uyanık TFF Başkanlığı'na aday olacak mı? Açıklama geldi...

TAKİP ET

Samsunspor'un efsane başkanı İsmail Uyanık, X üzerinden kendisine gelen 'TFF başkanlığı için en doğru aday' yorumlarına cevap verdi. İşte detaylar...

Samsunspor'un 'efsane' başkanı İsmail Uyanık, X üzerinden kendisine, 'Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı içi en doğru aday İsmail Uyanık'tır. Objektiftir, taraf tutmaz. Şartlar zorlanmalı, Türk futbolunu kurtarmalı ve bizleri gururlandırmalı' yorumuna cevap verdi. 

 

YAPILMAYACAK İŞ DEĞİL

Efsane başkan İsmail Uyanık, "TFF başkanlığı yapılmayacak bir şey değil. Benim kadar konuya hakim çok insan var. Ama bildiği doğruların arkasında durup uygulamaya geçmek başka bir seviye. Bu insanlar korkar veya düzene uyup nemalanır. Ayrıcalık ve kayrılma peşindeki yöneticilerin önünü keserseniz, hakemler de, TFF de temiz kalır" yorumunu  yaptı. 

TÜRK FUTBOLU KURTULUR

Büyük etkileşim alan ve başka futbol tutkunlarının da yorum yaptığı paylaşımın ardından başkan mesajlar da veren İsmail Uyanık, şunları da kaydetti: "Ülkemiz gırtlağına kadar dış borç içindeyken yabancı oyuncu ve yancı işbirlikçilerini zengin ederek futbolumuz kurtulmaz. Alt yapılara gerekli desteği ver, gelişmiş imkanları koy, bak nasıl yıldızlar yetişiyor. Gurbetçiler bunun ispatı. Planla ve yetiştir, aslında hepsi bu. Güreş ata sporumuz, futbol milli sporumuz. Yabancıya tapmaya gerek yok."

İLGİYE TEŞEKKÜR ETTİ

"Futbolun durumu ülkemizin durumunun aynası. Kendi kapısının önünü süpürebilir mi, süpürebilir. Siyasete rağmen temiz eller operasyonu yapılır mı, yapılır. Ama bunu yapacak ben değilim. Ben 63 yaşındayım, dağlarda, yaylalarda yılların yorgunluğunu atıyorum. İlgi ve alakanıza teşekkür ediyorum."

ismail uyanık tff futbol samsunspor