İspanya 3. Lig Maçında Irkçılık Skandalı: Taraftarların Söylemleri Maçın Tatiline Neden Oldu

TAKİP ET

İspanya futbolunda ırkçılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son dönemde sık sık yaşanan ırkçılık olayları, bu kez 3. lig maçında kendini gösterdi. Sestao ile Rayo Majadahonda arasında oynanan maç, taraftarların ırkçı söylemleri nedeniyle tatil edildi.

30 Mart Cumartesi günü oynanan maçta tribünlerin konuk takım Senegalli kalecisi Cheikh Sarr'a yönelik ırkçı söylemler, 87. dakikada hakem kararıyla maçın durdurulmasına neden oldu.

Kaleci Sarr'ın ırkçı hakaretlere tribünlere cevap vermesi ve kırmızı kart görmesi üzerine sahayı terk eden Rayo Majadahonda takımı, geri dönmeyi reddedince hakem, maçı tatil etmek zorunda kaldı. Maç durdurulduğunda Sestao, rakibine karşı 2-1 önde bulunuyordu.

Yaşanan ırkçılık olayı, hem iki kulüp hem de İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) tarafından kınandı. Ev sahibi Sestao kulübü, ırkçılığa hiçbir şekilde tolerans göstermeyeceklerini açıklarken, Rayo Majadahonda kulübü de olaylardan derin bir üzüntü duyduğunu ve ırkçılığı en şiddetli şekilde kınadığını belirtti. Irkçı saldırıya maruz kalan futbolcu Sarr'a tam destek verdiklerini ifade etti.

RFEF, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve Disiplin Kurulunun gerekli kararları alacağını duyurdu. Ayrıca, 30 Mart Cumartesi günü oynanan İspanya 1. Futbol Ligi'ndeki Getafe-Sevilla maçında Sevillalı futbolcu Marcos Acuna'ya yönelik tribünlerden gelen ırkçı söylemleri de kınadı.

İspanya futbolunda ırkçılık eylemleri, özellikle Real Madridli futbolcu Vinicius Junior'u hedef alan olaylarla birlikte son dönemde artış göstermişti.

ispanya 3.lig maçı ırkçılık skandalı 30 Mart Cumartesi günü oynanan maçta tribünlerin konuk takım Senegalli kalecisi Cheikh Sarra yönelik ırkçı söylemler Taraftarların Söylemleri Maçın Tatiline Neden Oldu futbol samsun haber spor gündem haber