İsrail'den İran'a Sert Tepki: "Doğrudan Vururuz" Tehdidi

TAKİP ET

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'ın İsrail elçiliklerini tehdit etmesine karşılık sert bir yanıt verdi. Tel Aviv yönetimi, kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesi halinde İran'ı doğrudan vuracaklarını açıkladı.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'ın İsrail elçiliklerini tehdit etmesine karşılık sert bir şekilde yanıt verdi. Tel Aviv yönetimi, İran'ın kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesi halinde İran'ı doğrudan hedef alacaklarını belirtti.

Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu'na yönelik gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısının ardından İsrail ile İran arasındaki gerilim artarken, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'ın kendi topraklarından İsrail'e yönelik bir saldırı başlatması durumunda ülkesinin İran'ı doğrudan hedef alacağı tehdidinde bulundu.

Katz, resmi sosyal medya hesaplarından yayınladığı Farsça ve İbranice mesajında, "Eğer İran kendi topraklarından saldırırsa, İsrail de karşılık verecek ve İran'a saldıracaktır" ifadelerine yer verdi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, konsolosluk saldırısı nedeniyle İsrail'e misilleme yapacakları tehdidini yinelemişti. Tahran yönetimi, saldırıda 12 kişinin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail ise saldırıya karıştığı iddialarını reddetmektedir. Ancak, bu olayın uzun süredir devam eden gölge savaşlarında ciddi bir tırmanmaya yol açabileceği endişesi taşınmaktadır.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz israil iran tehdit doğrudan vururuz sert tepki israil iran savaş dünya samsun haber gündem haber