İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarında Ölen Filistinlilerin Sayısı 30 Bini Aştı

TAKİP ET

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor ve ölen Filistinlilerin sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 30 bini aştı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarını bombalaması sonucu en az 30 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu ifade edildi.

İsrail savaş uçaklarının evleri hedef aldığı saldırılarda kamplarda büyük yıkım meydana geldi ve enkaz altında kalan çok sayıda cansız bedene ulaşılamadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda 70 kişinin öldüğünü ve toplam ölü sayısının 30 bini geçtiğini açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze kentinin güneyindeki insani yardım bekleyenleri hedef alması sonucu ölen ve yaralananların sayısı artarken, Gazze'deki hastane ve eğitim kurumları da saldırılar nedeniyle tahrip oldu.

Uluslararası Adalet Divanının İsrail'e karşı aldığı ihtiyati tedbir kararlarına rağmen Gazze'ye giren yardımların azalması ve insani felaketin artması uluslararası çevrelerin endişesini çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için çağrıda bulunarak, ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu vurguladı.

Uluslararası camia, Gazze'deki insani krizin derinleşmesi ve sivil kayıpların artması nedeniyle İsrail'e karşı çeşitli platformlarda müdahale çağrıları yaparken, bölgedeki ateşkes talepleri de gündemde.

israil filistin savaş gazze ABD