İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarındaki Dehşet Verici Bilanço

TAKİP ET

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta, İsrail'in sivillerin yaşadığı evlere tam 70 bin ton bomba attığı ortaya çıktı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'deki ihlalleri arasında 19 tür savaş suçu ve insanlığa karşı suç bulunuyor, bunların başında kişilere karşı işlenen suçlar yer alıyor.

İsrail'in kasten öldürdüğü yaklaşık 30 bin kişinin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. 2 bin 600 kişi alıkonuldu veya esir edildi; bu kişilere insanlık dışı muameleler yapıldı. 2 milyon Filistinli, yaşadıkları yerleri ve evlerini terk etmeye zorlandı.

İsrail askerleri, Ez-Zeytun, Şeyh Rıdvan ve En-Nasr mahalleleri ile El-Megazi Mülteci Kampı ve Gazze'nin batı bölgesinde yüzlerce kişiyi canlı kalkan olarak kullandı. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler ve sivil kuruluşlar dahil olmak üzere sivil hedeflere yönelik yüz binlerce saldırı gerçekleştirdi.

İsrail'in ablukayı sıkılaştırarak bölgeyi aç bırakmayı bir savaş yöntemi olarak kullanmasının yanı sıra, Filistinlilerden çalınan yaklaşık 300 milyon şekel nakit para, altın, mücevher ve değerli eşyalar da dikkat çekiyor.

Saldırılarda 500'den fazla cami ve kilise, 300'den fazla üniversite ve okul, 360 binden fazla konut yıkıldı ve 35 hastaneden 31'i hizmet dışı bırakıldı. İsrail'in sivil yaşam alanlarına 70 bin ton bomba atması, geniş alanları yerle bir etti; atılan bombalar arasında yasaklı fosfor ve misket bombaları da bulunuyor. İsrail ayrıca binlerce yıllık tarihi geçmişi olan 200'den fazla arkeolojik ve tarihi alanı yok etti.

Gazze filistin israil ABD Savaş saldırılar bilanço