İsrail'in Saldırısı İran'da Alay Konusu Oldu

TAKİP ET

İran'ın İsfahan şehrinde gece yarısı yaşanan patlamalar, devlet medyası tarafından 3 mini insansız hava aracının (UAV) havada imha edildiği olarak rapor edildi. Yetkililer ve medya, İsrail'in dahil olduğu iddialarını küçümseyerek, saldırının önemsiz olduğunu vurguladı.

İran'ın İsfahan şehrinde gece yarısı meydana gelen patlamalar, devlet medyası tarafından küçük ölçekli insansız hava araçlarının (UAV) hava savunma sistemleri tarafından imha edilmesi olarak açıklandı. Devlet medyası, saldırının ciddiyetini azaltmak amacıyla minyatür insansız hava aracı fotoğrafları yayınladı.

Devlet televizyonuna konuşan bir İranlı analist, mini insansız hava araçlarının İran içinden sızan kişiler tarafından yönetildiğini belirterek, İsrail'in saldırıyı gerçekleştirdiği yönündeki haberleri küçümsedi. Amerikan New York Times gazetesine göre, bu tür saldırılar İran ve İsrail tarafından sıklıkla önemsiz olarak gösterilmeye çalışılıyor.

New York Times'ın raporuna göre, İsfahan'daki askeri üssü hedef alan bu saldırı, dünya liderlerini alarma geçiren bir misilleme döngüsünün bir parçası olmasına rağmen, İran ve İsrail medyası olayın önemini küçük göstermeye devam etti. İsrail'deki Kanal 12'ye konuşan analist Dana Weiss, saldırıyı "ciddi askeri hasara neden olmayan ve gürültü çıkarmayan" olarak nitelendirdi. İran devlet televizyonu ise sabahki yayınında muhabirin saldırıyı "Çok önemli değil" diyerek geçiştirdiğini belirtti.

Sosyal medyada, Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduğu düşünülen bazı kullanıcılar, İsrail'in 300'den fazla kamikaze drone ve füzeye verdiği yanıtın "cılız" olduğunu söyleyerek ezeli düşmanlarıyla alay etti.

İsrailin Saldırısı İranda Alay Konusu Oldu İsrail İran Drone Samsun Haber Dünya