İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa'da Teravih Namazı: 35 Bin Müslüman Bir Araya Geldi

TAKİP ET

İsrail'in engellemelerine rağmen, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'da 35 bin Müslüman, yatsı ve teravih namazları için bir araya geldi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail'in sıkı kısıtlamalara rağmen Mescid-i Aksa'ya akın eden Müslümanlar, dayanışma ve ibadetle ramazanın ilk gününü geçirdi.

 

İsrail'in Doğu Kudüs'teki işgali ve engellemelerine rağmen, Mescid-i Aksa, Müslümanlar için manevi bir buluşma noktası oldu. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'ne dayandırdığı haber, ramazanın ilk gününde 35 bin Müslüman'ın Mescid-i Aksa'ya akın ettiğine dikkat çekti.

Haberde, İsrail güçlerinin 5 aydır Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesine engel olduğu, ancak bu engellemelere rağmen Müslümanların Mescid-i Aksa'da yatsı ve teravih namazları için bir araya geldiği vurgulandı. İsrailli güçlerin gençleri Mescid-i Aksa'ya yaklaştırmadığı belirtilirken, bir gencin ağır şekilde darp edilerek gözaltına alındığı ifade edildi.

İsrail'in Müslümanları engellemek için getirdiği kısıtlamalara rağmen, Mescid-i Aksa'da toplu ibadetin gerçekleşmesi Filistinli Müslümanlar arasında dayanışma ve inançlarını birleştirme anlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, İsrail'in Aslanlı (Esbat) Kapıyı çevreleyen surlara dikenli tel çekmesi de gerginliği artıran bir diğer gelişme olarak kaydedildi.

İsrail ramazan Mescid-i Aksada Teravih Namazı kısıtlama müslüman filistin dünya gündem haber samsunhaber