İsrail Muhalefeti: Netanyahu Ülkemiz İçin Tehdit

TAKİP ET

İsrail'de muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin "İsrail için varoluşsal bir tehdit haline geldiğini" ifade etti.

Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, partisinin haftalık olağan toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini sert bir dille eleştirdi. Lapid, "Netanyahu ve hükümeti İsrail için varoluşsal bir tehdit haline geldi." dedi.

Lapid, Netanyahu'nun İsrail'in güvenliğine yönelik taahhütlerini yerine getirmediğini iddia ederek, ABD'nin bu konuda sorumluluk aldığını ancak Netanyahu'nun gereğini yapmadığını savundu.

İsrail Başbakanı'na yönelik eleştirilerini sürdüren Lapid, Netanyahu'nun politikalarının sonucunda "Tel Aviv'in caydırıcılığını kaybettiğini" vurguladı. Muhalefet lideri, Netanyahu'nun liderliğindeki hükümetin ülkenin çıkarlarına zarar verdiğini ve İsrail'in uluslararası arenada itibarını zedelediğini belirtti.

İsrailde muhalefet lideri Yair Lapid israil Başbakan Binyamin Netanyahu İsrail Muhalefeti: Netanyahu Ülkemiz İçin Tehdit gazze savaş siyaset dünya samsun haber gündem haber