İsrail Ordusu Gazze'de Basın Mensuplarını Vurdu TRT Kameramanı Yaralandı

TAKİP ET

Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlenen İsrail ordusu saldırısında, basın mensupları da hedef alındı. TRT Arapça ekibinden bir grup gazeteci saldırıda yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırısında, bölgedeki gelişmeleri izleyen TRT Arapça ekibinden bir grup gazeteci de etkilendi. Saldırıda TRT Arapça kameramanı Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, muhabir Sami Berhum'un ise hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları, saldırıda yaralanan gazetecilerin durumunu açıkladı. Kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un ise hafif yaralar aldığı ifade edildi. Ayrıca, gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de saldırıda sağ elinden yaralandığı belirtildi.

Türkiye'den AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı kınadı. Çelik, saldırıyı gerçekleştiren İsrail ordusunu, Gazze'deki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almaktan dolayı lanetledi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da saldırıya tepki gösterdi.

İsrail Ordusu Gazzede Basın Mensuplarını Vurdu TRT Kameramanı Yaralandı İsrail Gazze Filistin Samsun Haber