İsrail Ordusu Şifa Hastanesini Tamamen Yıkarak Çekildi: Onlarca Ölü Geride Bırakıldı

TAKİP ET

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesini işgal ettikten sonra 14 gün boyunca süren bir sürecin ardından hastaneyi tamamen yıkarak ve geride onlarca ölü bırakarak çekildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusuna bağlı güçlerin Şifa Hastanesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinden tamamen çekilerek Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyine gittiğini belirtti.

İsrail güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesinin tüm binalarını ateşe verdiğini ve tamamen kullanılamaz hale getirdiğini belirten görgü tanıkları, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını yıktığını, geri kalanını ise ateşe verdiğini ifade etti. Ayrıca, ana resepsiyon ve acil durum binasını da ateşe vererek içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha etti.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin hastanede bulunan böbrek, doğumhane, morg, kanser ve yanık bölümlerini ateşe verdiğini, poliklinik binasını da yıktığını belirtti.

Şifa Hastanesinde ve hastaneyi çevreleyen sokaklarda onlarca ölü bulunduğunu dile getiren görgü tanıkları, ordunun Filistinlilerin hastane yakınında kurduğu geçici mezarlığı yıktığını ve cesetleri çıkarıp hastanenin farklı bölgelerine attığını ifade etti.

Filistinli sağlık yetkilileri, hastanenin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve yeniden faaliyete geçmenin zor olduğunu belirtti. Sağlık yetkilileri, ordunun hastanedeki tüm tıbbi ekipmanları ve ameliyathane ile yoğun bakım odalarını imha ettiğini dile getirdi.

İsrail güçleri, Şifa Hastanesini ilk olarak 10 gün önce işgal etmiş ve 24 Kasım 2023'te bazı bölümleri yıkarak çekilmişti. Ancak son çekilme işlemi, hastanenin tamamının yıkılması ve geride büyük bir yıkım ve insan kaybı bırakmasıyla daha belirgin bir şekilde gerçekleşti.

İsrail güçleri Gazze Şeridi in en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi gazzede şifa hastanesini israil tamamen yıktı ve geri çekildi gazze şifa hastanesi samsun haber dünya gündem haber