İsrail, Ramazan'da Gazze'ye Yoğun Saldırı Gerçekleştirdi

TAKİP ET

İsrail ordusu, ramazanın ilk gününde Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda birçok Filistinliyi öldürdü. Hava saldırıları, Gazze'nin çeşitli bölgelerini hedef aldı ve çok sayıda ev yerle bir oldu. Saldırılarda ölen ve yaralananların arasında kadın ve çocukların olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, açlık ve susuzlukla mücadele eden Gazze halkını daha da zor bir duruma sokuyor. İnsani bir felakete yol açan bu saldırılar, uluslararası toplumdan sert tepkiler alıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısını açıkladı ve bu saldırılarda ölenler arasında çoğunluğu kadın ve çocuk olan masum sivillerin bulunduğuna dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgedeki gerginliği tırmandırarak uluslararası barış çabalarını zorlaştırıyor. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen, şiddet olayları devam ediyor.

israil gazze şeridi filistin ramazan yoğun saldırı dünya gündem samsunhaber haber sondakika