İsrail, Refah İçin Şart Sundu: Operasyon Askıda!

TAKİP ET

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine olası bir kara operasyonunu, Hamas ile esir takası anlaşması yapılması halinde askıya alacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas ile esir takası anlaşması yapılması durumunda Refah'a yönelik kara operasyonlarının askıya alınacağını ifade etti.

Ülkedeki ana muhalefet partisi lideri Yair Lapid de aynı kanala yaptığı açıklamada, esir takası ile Gazze'ye saldırılar arasında bir tercih yapılması gerektiğini vurguladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunan bir video yayınlamıştı.

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınlarının da hükümete çağrı yaparak esirlerin evlerine dönmelerini talep ettiği bildirildi.

Platform ayrıca, hayatta olan esirlerin Bağımsızlık Günü'nden önce evlerine dönmelerini ve diğerleri için cenaze merasimi düzenlenmesini istedi.

israil gazze refah kenti israil refah için şart sundu esir takası İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz operasyon askıda savaş filistin dünya samsun haber gündem haber